Potatisgratäng med morötter
4 Portioner:
ingredienser:
10 potatisar som skalas och strimlas
3 morötter som skalas ch strimals
1 gullök som skalas och hackas
1 msk salt
1 krm pepparmix
2 klyftor vitlök som pressas
3 dl grädde
1 dl ströbröd
instruktion:
Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsfast form. skala och strimla potatis oh morötter. Skala och hacka löken och förd dela potatis, morötter och gullök i formen. Salta och peppar gratängen och pressa vitlöken och lägg ner i gratängen. Häll över grädden och strö över ströbröd.
Grädda i 1 timma och kontrollera att gratängen är simmig, och grädden kokat in i potatisen och morötterna. Annars förlänger du tiden i ugnen.
Karré med svamp
4 portioner
ingredienser:
4 stycken fläskkarréer
1 msk salt1 krm pepparmix
250 g svamp
½ msk smör
vitlökssmör
instruktion:
Tag fram grillstekpannan och smör. värm upp pannan medan du kryddar karrén med salt och peppar. Stek karrén på båda sidorna tills köttet är väl stekt.
Skiva svampen och lägg ner dem i en varm stekpanna med smör. Slata och peppra och låt svampen koka tills vätskan kokat in.Servera med potatisgratäng med morötter.
Hos middagshjälpen
hittar du flera recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar