(Regnér 2013)
Kasslersoppa
Ingredienser:
6 l | vatten |
12 st | köttbuljongtärningar |
2 st | gula lökar som är hackade |
500 g | kassler i tärningar |
4 | morötter - skalad och tärnad |
1 | bit kålrot - skalad och tärnad |
1 | bit rotselleri - skalad och tärnad |
1 | palsternacka i bitar |
1 | stycken hela korn kryddpeppar |
8 | stycken hela vitpepparkorn |
1 | huvud blomkål |
1 msk | smör |
4 | lager blad |
klimp: |
2 dl | vetemjöl |
1 msk | vatten |
2 | ägg |
Instruktion:
ta fram en gryta och fyll med vatten och buljongtärningarna. koka upp vattnet.
skala och tärna alla grönsaker och lägg ner i grytan. Blomkålet delar du i små buketter. skär kasslern och lägg den i grytan. Lägg ner kryddorna och låt grytan koka.
klimp: blanda ihop ägg, vatten och mjöl.du kan krydda klimpen med alt och peppar vb. i slutet av koktiden klickar du nersmå delar av smeten och låter de koka med i grytan.
skala och tärna alla grönsaker och lägg ner i grytan. Blomkålet delar du i små buketter. skär kasslern och lägg den i grytan. Lägg ner kryddorna och låt grytan koka.
klimp: blanda ihop ägg, vatten och mjöl.du kan krydda klimpen med alt och peppar vb. i slutet av koktiden klickar du nersmå delar av smeten och låter de koka med i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar