Translate

lördag 19 oktober 2013

Är det dags att börja baka inför höstens olika högtider?

 
(Regnér 19/10-13)

Är det dags att börja baka inför höstens olika högtider?

Jag vaknade klockan 07.00 på lördag morgon och det är -3 grader kallt och mörkt ute. bryggaren med kaffe står och puttrar och jag tar fram kastrullen för att laga gröt och skära en skiva hembakat bröd. Det blir leverpastej och några gurkskivor på. Tänder några värmeljus och funderar vad jag ska göra idag.

Det blir att baka några olika sockerkakor till kommande helger. 

Recepten och diskussioner kan du hitta på Middagshjälpen

 

Sockerkaka eller sjusorters kakor vid en bjudning?


 
(regnér 19/10)
Kardemumma i sockerkakan ger en härligdoft och påminner om lucia, jul och ger mig en speciell stämning.

 
                                (Regnér 2013)

Sockerkaka med apelsin som också hör hemma till juletid. En kaka med apelsinskal i.
Receptet finns på middagshjälpen

 
(Regnér 2013)

En sockerkaka med både vaniljsmak och kakao. 
½ av smeten med vaniljsmak hälls upp i formen och sedan blandas kakao (2 msk)  i resten av smeten. 

Det är roligt att kunna ta fram hemma bakat fika bröd när man får besök eller själv blir sugen efter en lång promenad i kylan.

 
(Regnér 2013)

Sockerkaka med citronsmak.
saften från en citron och rivet skal från samma citron.


 
(Regnér 20/10-13)

Sockerkaka med kakao (2 msk) och nötter (1 dl hackade).

Ugn: 175 grader och i 40-45min

Arbetar utifrån ett grundrecept som innehåller:

2 stycken ägg
2 dl strösocker
75 gram smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Smaksättning:
  • kakao och nötter
  • vaniljsocker
  • citronsaft och skal
  • vanilj och kakao.
  • kardemumma







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar