Translate

fredag 17 januari 2014

levergryta:

Ingredienser:
400 gram nötlever som skärs i små bitar
5 stycken gula lökar som skalas och skärs i små bitar.
2 msk smör
2 msk vetemjöl
½ msk peppar mix
1 msk salt
3 dl grädde
1 msk soja

Instruktion:
skär levern i små bitar och rulla dem i vetemjöl som är blandad med salt och peppar. Bryn levern i smör och lägg över levern i en gryta. bryn löken i smör och lägg ner dem i grytan tillsammans med levern. häll över grädden och sojan och låt koka under lock i ca 10-15 minuter.

serveras tillsammans med potatis och lingonsylt.


Kasslergratäng.
Ingredienser:

500 gram strimlad kassler
2 gula lökar som skärs i små bitar.
2 paprikor som skärs i små bitar.
3 klyftor vitlök som pressas.
1 msk smör
12 st potatisar
½ msk pepparmix
1 msk salt
3 dl grädde
2 dl riven grevé ost

Instruktion.

sätt på ugnen på 225 grader. 
Fräs löken och paprikan i en stekpanna. Lägg ner kasslern och bryn tillsammans med grönsakerna tills all vätska är borta. Tillsätt vitlöken. Skär potatisen i tunna skivor. Varva potatisen och kassler blandningen. Lägg över osten och häll sedan grädden över. Grädda i ca 50 minuter.

Serveras med en god sallad


Kassler med risotto

4 portioner

ingredienserna:

1 gul lök som skalas och skärs i små bitar
4 vitlöksklyftor som skalas och pressas
200 g svamp som skärs i skivor
1 msk smör
4 dl ris ex avorioris
8 dl hönsbuljong
1 dl riven ost ex grevé
300 g kassler som skärs i strimlor
peppar
salt
1 msk olja
1 röd paprika som skärs i bitar

Instruktion:

Skala löken och skär i bitar. Skala vitlöken och pressas. Skiva svampen. Fräs lök, vitlök och svampen i smör. Lägg i ris och fräs under omrörning i några minuter. tillsätt buljongen. Låt koka i ca 20 minuter. Rör i osten och krydda.
Strimla kasslern och fräs den i en stekpanna med olja. Blanda kassler med paprikan. Servera med risotton.



Gå till middagshjälpen och diskutera mat och hitta nya recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar