Det är viktigt att njuta av maten och det man bör ställa sig är hur mycket får den kosta? vilken tid får den ta?
Vi äter även med våra sinnen och därför är det viktigt att skapa en trivsam miljö och duka snyggt.
Håller matkulturen på att försvinna? Vilka konsekvenser kommer uppkomma när vi äter snabbt och kanske på stående fot ?
Läser man om andra matkulturer så beskrivs olika hur maträtter och råvaror hyllas med olika fester och festivaler.
På webbsidan Middagshjälpen kan diskutera dessa frågor och utveckla sin kokkonst.
"Antipsato" betyder före måltiden. En liten förrätt.
Här håller jag på att ugnstorka tomater för att kunna ha i sallader och bröd.
Kommer att använda tomaterna i "Focaccian" bröd.
Kommer att använda tomaterna i "Focaccian" bröd.
Att odla kryddor, baka brödet och tillverka de olika maträtterna ger oss en nyttigare kost.
En matglädje kommer spridas och varför inte lyfta vikten av att äta tillsammans och skapa en trivsel kring matbordet. En matkultur som alla skulle må bättre av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar