(Regnér 2013)
Kasslersoppa
Ingredienser:
| 6 l | vatten |
| 12 st | köttbuljongtärningar |
| 2 st | gula lökar som är hackade |
| 500 g | kassler i tärningar |
| 4 | morötter - skalad och tärnad |
| 1 | bit kålrot - skalad och tärnad |
| 1 | bit rotselleri - skalad och tärnad |
| 1 | palsternacka i bitar |
| 1 | stycken hela korn kryddpeppar |
| 8 | stycken hela vitpepparkorn |
| 1 | huvud blomkål |
| 1 msk | smör |
| 4 | lager blad |
| klimp: |
| 2 dl | vetemjöl |
| 1 msk | vatten |
| 2 | ägg |
Instruktion:
ta fram en gryta och fyll med vatten och buljongtärningarna. koka upp vattnet.
skala och tärna alla grönsaker och lägg ner i grytan. Blomkålet delar du i små buketter. skär kasslern och lägg den i grytan. Lägg ner kryddorna och låt grytan koka.
klimp: blanda ihop ägg, vatten och mjöl.du kan krydda klimpen med alt och peppar vb. i slutet av koktiden klickar du nersmå delar av smeten och låter de koka med i grytan.
skala och tärna alla grönsaker och lägg ner i grytan. Blomkålet delar du i små buketter. skär kasslern och lägg den i grytan. Lägg ner kryddorna och låt grytan koka.
klimp: blanda ihop ägg, vatten och mjöl.du kan krydda klimpen med alt och peppar vb. i slutet av koktiden klickar du nersmå delar av smeten och låter de koka med i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar