Translate

onsdag 26 mars 2014

vecka 13

Hos  middagshjälpen hittar du flera recept och diskusionsform kring mat.  Gå med och utveckla din kokkonst och hitta nya vägar att gå. Här stimulerar deltagarna varandra i matens värld.

 

Frasiga våfflor

10 stycken våfflor:

ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
2 msk smält smör

tillbehör:

2 dl grädde som vispas
hallonsylt

instruktion:

Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden tjock och tillsätten till smeten tillsammans med det smälta smöret.
Sätt i våffeljärnet så det blir varmt. du kan behöva penska laggen med smör de första våfflorna. när järnet är varmt lägger du ca 3/4 dl smet i järnet. Grädda till de fått en fin färg. Lägg våfflorna på ett galler så de håller sig frasiga. Servera med vispad grädde och sylt.

 

Paprika och majs soppa med korv

4 portioner

Ingredienser:
3 paprikor i olika färger
1 gul lök som skalas och tärnas
4 medel stora potatisar - skala och tärna
1 liter kött buljong
250 g majskorn
1 dl cremé fraiche (kokbar)
1 msk potatismjöl
400 g korv - blanda olika sorter och skär dem i tärningar
1 msk smör
½ msk salt
1 krm peppar

instruktion:

ta fram en kastrull och lägg ner smöret.  kärna ur paprikan och skär paprika i små bitar. lägg ner i kastrullen. skala och hacka löken och potatisen. lägg ner dem i kastrullen och fräs allt.
späd med buljongen. skär korven i små bitar och lägg ner dem i kastrullen.  låt soppan koka på svag värme i 20 minuter.
rör ner majskorn och creme fraiche i soppan. låt koka upp på nytt.
rör ut potatismjölet med lite vatten och red soppan. låt koka upp och koka i 5 minuter under omröring, salta och peppra.

servera med hårt bröd.






Hos  middagshjälpen hittar du flera recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar